Star-Light ACM-09FORS aparat de aer conditionat – Pret redus, Review si Pareri

Aparat de aer conditionat Star-Light, 9000 BTU, Clasa A++/A+, Kit instalare inclus, Functie incalzire, Display, ACM-09FORS Inverter, Alb

Star-Light ACM-09FORS a fost si inca mai este cel mai ieftin aparat de aer conditionat fix. Este conceput pentru camere mai mici, avand o putere de 9000 BTU.

In acest review vom oferi toate detaliile pe care e bine sa le cunoasteti daca vreti sa investiti intr-un aer conditionat. Vom indruma si catre cele mai bune surse de pret. In sectiunea de comentarii din subsolul paginii, veti putea afla pareri ale utilizatorilor. 

 

 

Aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-09FORS este conceput sa exercite o putere de racire la 9000 BTU/h si o incalzire la 10000 BTU/h. Tinand cont de aceste valori, aparatul este recomandat pentru camere mici, de pana la 18 m², cu o inaltime standard de 2.7 m. Testele au fost concepute pentru o locuinta izolata termic cu polistiren de grosime minima.

 

Eficienta energetica pentru racire este A++, iar pentru incalzire A+. Cele mai economice aparate ajung la A+++, dar nu sunt foarte dese exemplarele. In orice caz, cand alegem un aparat de aer conditionat, ne gandim in primul rand la eficienta la racire si apoi la cea energetica. Nu vreau sa incurajez consumul de curent, dar sunt realist.

 

Inverterul imbunatateste randamentul aparatului cu pana la 40% in comparatie cu vechile generatii de dispozitive.

 

Functiile de climatizare asigurate de acest aparat sunt racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare. Cred ca racirea va fi cel mai des utilizata. Incalzirea este foarte eficienta in perioadele racoroase, in care nu vreti sa porniti centrala. Ventilatia pune aerul in miscare, fara a interveni in compozitia sa. Dezumidificarea e foarte eficienta pentru unele situatii. Vecinul are super umezeala intr-o camera. Nu reuseste sa scape de ea prin alta metoda, in afara de utilizarea aparatului de aer conditionat.

Functiile speciale pe care le exercita aerul conditionat Star-Light ACM-09FORS sunt urmatoarele.

Timerul permite sa stabiliti la ce ora sa inceapa functionarea aparatului. Va spun un caz concret. Incepand cu iunie si pana in septembrie, in zilele cu soare, de la ora 12:00 eu nu mai pot rezista in camera, fara aer conditionat. Bate soarele direct pe geam si se face un efect de sera. Nici nu suport caldura. Daca nu sunt acasa, pun aparatul pe timer, sa inceapa racirea la 12:00, in functie de cum imi programez venitul acasa.

Sleep este un program de functionare foarte silentios. Este perfect pentru cei care au un somn cu probleme. Cu acest program, aparatul functioneaza lent, atingand temperatura dorita pe parcursul a 1-2 ore. E normal, pentru ca nu sufla puternic.

Auto Restart este acel program care permite reluarea activitatii aparatului, dupa o pana de curent. Aerul conditionat va porni conform ultimelor setari facute.

Autodiagnosticare este functia care detecteaza in faza incipienta daca apare vreo problema in modul de functionare al aparatului. Afisaza o eroare si veti stii ce sa comunicati catre producator, sau catre vanzator. In principiu, nu ar avea de ce sa apara vreo problema, dar este binevenita o autodiagnosticare. Nu trebuie sa chemati vreun reparator pentru a umbla in aparat sa vada care e defectiunea.

 

Filtrul disponibil la aparatul de aer conditionat Star-Light ACM-09FORS este eficient doar pentru retinerea prafului si a poluarii. Exista si filtre mai sofisticate, dar la aparatele mai scumpe.

 

Nivelul de zgomot emis de unitatea interna, este de maxim 40 decibeli. Este un aparat silentios, pe motiv ca ventilatorul functioneaza doar pe 3 trepte. Aparatele cu mai multe trepte de ventilatie, sufla mai puternic si fac mai mult zgomot. Acesta ar fi principiul.

Un aer conditionat cu 5 trepte este Beko BRVPG120.

 

Concluzia noastra este ca Star-Light ACM-09FORS este un aparat de aer conditionat perfect pentru incaperi reduse, in situatia in care vreti sa platiti un pret foarte mic. Detine principalele functii de care orice om s-ar bucura. Pe toate le veti folosi, cu siguranta. Vara, acest aparat este indispensabil. Se vinde cu un pret redus semnificativ, putin peste 1000 lei. 

Facand click pe imaginea de mai jos, puteti afla care sunt conditiile de prelungire a garantiei.

electrok pret bun

 

 

Puteti gasi acelasi model, dar cu 24000 BTU, pentru incaperi mai mari. Vezi pret aici.

 

Vezi pret redus si la PC Garage. 

 

Star-Light ACM-09FORS aer conditionat

 

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizat pentru   Casa, birou, magazin

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare   Rezidential
Tip produs   Standard
Suprafata de montare   Perete
Recomandat pentru incaperi pana la   12 m² 18 m²
Capacitate generala   9000 BTU
Capacitate de racire   9000 BTU
Capacitate de incalzire   10000 BTU
Eficienta energetica racire   A++
Eficienta energetica incalzire   A+
Tip filtru   Lavabil
Tip compresor   Rotativ
Numar trepte ventilator   3
Inverter   Da
Kit instalare inclus   Da

UNITATE INTERNA

Debit de aer unitate interna   420 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna   25 dB 29.5 dB 34 dB 40 dB
Culoare unitate interna   Alb
Lungime unitate interna   715 mm
Latime unitate interna   194 mm
Inaltime unitate interna   285 mm
Greutate unitate interna   6.8 Kg

EFICIENTA ENERGETICA

Coeficient randament sezonier la racire SEER   6.2
Coeficient randament sezonier la incalzire SCOP   4

FUNCTII

Functii climatizare   Racire Incalzire Ventilatie Dezumidificare
Functii speciale   Timer Sleep Auto Restart Autodiagnosticare

SPECIFICATII TEHNICE

Tensiune alimentare   230 V
Consum nominal la racire   1240 W
Consum nominal la incalzire   1200 W
Agent de racire   R32

UNITATE EXTERNA

Debit de aer unitate externa   1800 m³/h
Nivel de zgomot unitate externa  61 dB
Culoare unitate externa   Alb
Lungime unitate externa   770 mm
Latime unitate externa   300 mm
Inaltime unitate externa   555 mm
Greutate unitate externa   25.2 Kg

  1. Cat de mult am incercat sa evit cumaprarea unui aer conditionat , tot n am reusit. Pur si simplu nu am mai rezistat in casa. Simteam ca ne sufocam. Star-Light ACM-09FORS mi s-a parut cea mai buna optiune la bani putini .

  2. Cel mai ieftin aer conditionat si cel mai bun . L am luat anul trecut la o campanie de promotii . F multumit !

  3. Ma tot gandesc intre Star-Light ACM-09FORS si modelu cu btu mai multi. Niste pareri obiective de la clienti reali ne ar fi de mare ajutor . Multumim.

  4. Imi place mult programul de noapte . Nu face zgomot ca alte aparate de aer conditionat pe care le am mai intalnit . Am fost la mare, un aer conditionat in camera de nu va zic… degeaba racea ca nu puteam dormit de zgomot . Cu acest model am avut noroc , ca nu am primit recomandare de la nimeni.

Electrok.ro
Logo