Beko BRVPG120 aparat de aer conditionat – Review, Pret redus si Pareri

Aparat de aer conditionat Beko 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Kit instalare inclus, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG120

Beko BRVPG120 este un aparat de aer conditionat eficient, modern si economic. Se vinde la un pret mic, comparabil cu brand-uri mai putin cunoscute, precum Star-Light. Detine functii si tehnologii performante, gata sa asigure confortul in orice locuinta.

In acest review vom detalia toate aspectele pe care este bine sa le cunoasteti cand vreti sa cumparati un aparat de aer conditionat. Vom recomanda si cele mai bune surse de pret, cu posibilitate de extindere a garantiei. In sectiunea de competarii, invitam utilizatorii sa lase pareri pentru a-i ajuta si pe altii sa isi faca o opinie. 

Vezi aici 54 de pareri ale clientilor.

 

 

Aparatul de aer conditionat Beko BRVPG120 prezinta o capacitate de racire de aproximativ 12000 BTU/h si numai 7848 BTU/h la incalzire. Raceste rapid, dar incalzeste mai greu. In principiu, aparatele de aer conditionat se folosesc indeosebi pentru racirea temperaturii dintr-o incapere.

Tinand cont de valorile precizate, aparatul functioneaza la eficienta maxima pentru camere de pana la 23 m², cu inaltimea standard de 2.7 m, cum se practica la apartamentele. Este un aer conditionat potrivit pentru dormitoare, dar si pentru living-uri medii.

 

Compresorul Inverter duce la un randament crescut cu pana la 40% fata de aparatele vechi. De asemenea, este mai rezistent si mai silentios.

 

Eficienta energetica la racire este A++, iar la racire este A+. Tinand cont ca cel mai economic prag este A+++, puteti trage singuri o concluzie despre consum. Ideea este ca ne dorim in primul rand un aparat care sa raceasca eficient si apoi sa consume putina energie electrica.

 

Functiile de climatizare sunt racire, incalzire, dezumidificare si ventilatie. Isi fac treaba foarte bine si probabil le veti folosi pe toate la un anumit moment, chiar daca cea mai utilizata va fi racirea temperaturii ambiante. Toate acestea sunt eficiente, asigurand un confort ridicat pentru orice locuinta.

 

Filtrele Silver Ion si Bio asigura o densitate mare anti-praf si sunt prezente pentru a elimina bacteriile, micro-organismele si alergenii, purificand aerul introdus. Aceste performante fac ca aerul conditionat Beko BRVPG120 sa se diferentieze de alte modele mai putin eficiente.

 

Zone Follow este o tehnologie prin care aparatul de aer conditionat isi va regla modul de functionare, in functie de temperatura sesizata de telecomanda. Practic, telecomanda este ca un termometru si trimite informatii la aparatul care va sufla aer rece, sau cald, in functie de ce ii solicitati.

 

Self Clean se refera la faptul ca dupa ce ati oprit aparatul, acesta mai functioneaza un timp scurt, foarte silentios, pentru a elimina umiditatea ramasa pe instalatie. Aceasta tehnologie duce la disparitia posibilitatii de a se forma mucegai.

 

Heating +8°C este un mod care nu va permite scaderea temperaturii din incapere, sub 8°C. Este o functie utila pentru multe situatii. Spre exemplu, iarna, cand plec de acasa mult timp, las centrala pe o temperatura minima. Insa, daca se face vreo lucrare in zona si se opresc gazele, centrala nu reporneste automat. Trebuie sa-i dau manual un restart. Functia Heating +8°C asta va face. Va tine casa usor incalzita, pentru a evita inghetarea conductelor.

 

Auto restart permite repornirea automata a aparatului de aer conditionat, la ultimele setari facute. Este foarte utila vara, dupa o eventuala pana de curent.

 

Sleep mode este o varianta eficienta de functionare in timp ce dormiti. Raceste sau incalzeste foarte lent, pe parcursul a 2 ore. Nu sufla puternic pentru a nu va afecta somnul.

 

Jet incalzire si Jet racire sunt doua moduri de functionare in varianta turbo. Prima incalzeste rapid, fiind eficienta atunci cand vine frigul. A doua raceste rapid, utilitatea sa fiind incontestabila in momentele in care v-ati intors acasa, iar temperatura din interior este insuportabil de calda.

 

Timer-ul va permite sa stabiliti ora de incepere a unui program de functionare. Spre exemplu, in camera mea, incepand din iunie, stiu clar ca dupa ora 12 e foarte greu de suportat temperatura din camera. Soarele bate in asa fel incat se formeaza un efect de sera, insuportabil. Cu exceptia zilelor in care se anunta nor sau ploaie, aparatul de aer condtionat va trebui sa porneasca in jurul orei 12. Timer-ul este util in astfel de situatii.

 

Auto Changeover este o functie care permite aparatului de aer conditionat Beko BRVPG120 sa puna in practica automat, modul de functionare optim, in functie de temperatura detectata in locuinta.

 

Nivelul maxim de zgomot este de 53 decibeli, pentru unitatea interna. Se atinge la cea mai puternica treapta de suflare a aerului. Aici trebuie mentionat ca aparatul despre care discutam, are mai multe trepte de suflare, fata de alte modele mai putin eficiente. Cei 53 decibeli vor fi emisi in timpul modului turbo. In rest, consider ca aparatul nu deranjeaza fonic.

 

Concluzia noastra este ca Beko BRVPG120 reprezinta un aparat de aer conditionat performant, eficient si economic. Detine multe tipuri de functionare, care va permit sa optimizati actiunile sale in functie de ceea ce se intampla in incapere. Se vinde la un pret redus semnificativ in aceasta perioada, ceea ce reprezinta un moment oportun de a va pregati pentru o vara caniculara. 

 

Facand click pe imaginea de mai jos, puteti afla care sunt conditiile de prelungire a garantiei.

electrok pret bun

 

 

Kitul de instalare care vine la pachet contine:

– Teava de cupru – 3 m

– Izolatie termica

– Furtun evacuare condens

– Banda de matisat

– Banda izolatoare

– Inel de protectie din plastic

 

Beko BRVPG120 pret review pareri aer conditionat

 

Un aer conditionat putin mai ieftin, dar cu tehnologii mai modeste ar fi Star-Light ACM-12FORS.

 

Specificatii

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizat pentru   Casa

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare   Rezidential
Tip produs   Standard
Suprafata de montare   Perete
Capacitate generala   12000 BTU
Capacitate de racire   11942 BTU
Capacitate de incalzire   7848 BTU
Eficienta energetica racire   A++
Eficienta energetica incalzire   A+
Tip filtru   2 filtre cu densitate mare anti-praf Silver Ion Filtru Bio
Tip compresor   Inverter
Numar trepte ventilator   5
Inverter   Da
Kit instalare inclus   Da

UNITATE INTERNA

Dezumidificare (l/h)   1.2
Debit de aer unitate interna   360 m³/h 500 m³/h 600 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna   53 dB
Culoare unitate interna   Alb
Lungime unitate interna   805 mm
Latime unitate interna   194 mm
Inaltime unitate interna   285 mm
Greutate unitate interna   7.5 Kg

EFICIENTA ENERGETICA

Coeficient randament sezonier la racire SEER   6.2
Coeficient randament sezonier la incalzire SCOP   4.1

FUNCTII

Functii climatizare   Racire Incalzire Dezumidificare Ventilatie
Functii speciale   Sleep Mode Auto Restart Auto Swing Auto Changeover SelfClean ZoneFollow Heating +8°C Performanta -10°C

SPECIFICATII TEHNICE

Tensiune alimentare   220 V 240 V
Capacitate nominala la racire   3500 W
Capacitate nominala la incalzire   2300 W
Agent de racire   R32

UNITATE EXTERNA

Nivel de zgomot unitate externa   65 dB
Culoare unitate externa   Gri
Lungime unitate externa   700 mm
Latime unitate externa   275 mm
Inaltime unitate externa   550 mm
Greutate unitate externa   23 Kg

 

  1. Ce recomandati intre Beko BRVPG120 si Star-Light ACM12FORS?

  2. Beko BRVPG120 cu inverter isi face treaba foarte bine . Am avut mai demult tot un Beko fara inverter si ba racea prea rau, ba prea incet. Trebuia sa tot dau din telecomanda . Acesta functioneaza foarte bine. Stie cand trebuie sa insiste sau sa o lase mai usor.

  3. E foarte bine daca raceste 23 mp si se vinde la pret asa mic. Am dat numai peste aparate foarte scumpe, cand am fost la Altex in magazin.

Electrok.ro
Logo