Lada frigorifica – utilitate, pret si pareri.

Lada frigorifica – utilitate, pret si pareri.

In acest articol, va voi spune de ce am cumparat o lada frigorifica, la ce ma ajuta si care sunt inconvenientele unui astfel de aparat frigorific.

Multi dintre voi ar spune: de ce imi trebuie mie o lada frigorifica? Am suficient loc in congelatorul mic al frigiderului si in plus, cand am nevoie de alimente, dau o fuga pana la Kaufland, Lidl sau alte super market-uri.

Ce m-a facut sa cumpar o lada frigorifica?

Singura posibilitate de congelare pe care o aveam, era congelatorul mic al frigiderului. Desi aveam un frigider cu doua usi, congelatorul nu depasea un volum util de 40 litri. Intr-un spatiu atat de restrans, n-ai loc sa depozitezi o mare cantitate de alimente, tinand cont ca in casa locuiam 5 persoane si consumul nu era unul mic. Pe langa noi, trebuia sa mai gatim si pentru cei 3 catei.

Sper sa nu deranjez pe cineva, dar trebuie sa marturisesc ca toti membrii familiei am fost carnivori (inca). Si, ca la romani, cand veneau sarbatorile, Paste, Craciun, cumparam animalul aferent. Evident ca, in micul congelator nu aveau loc prea multe alimente, asa ca am luat decizia de a ne orienta spre achizitia unei lazi frigorifice.

Dupa ce am cumparat lada frigorifica, am inceput sa achizitionam de la tarani, doar animale, legume si fructe, crescute si cultivate sanatos in curtile lor, nu in ferme automatizate.

Prin cumpararea produselor de la tarani reusiti sa:

– aveti mereu produse sanatoase si de buna calitate;

– nu pierdeti timp si nu va faceti nervi prin magazine;

– scutiti multi bani;

Рajutati si oamenii de la tara sa traiasca. 

Referitor la pretul unei lazi frigorifice, o investitie de 1000 lei intr-un astfel de aparat, se va amortiza intr-un timp scurt, prin cele 4 cai enumerate mai sus. Cea mai variata gama de lazi frigorifice am vazut-o la Emag, unde, lunar, se fac reduceri decente.

Lada frigorifica Arctic O47+, 451 l, Clasa A+, Alb

 

Ca si aparat, o lada frigorifica prezinta avantaje si dezavantaje, pe care le-as clasa in felul urmator:

Avantaje:

Рspatiu foarte generos pentru depozitare.

– pachetele mari stau la baza, iar pentru alimentele si recipientele mici, de cele mai multe ori, exista niste cosuri metalice de suprafata.

– unele detin yale care va permit sa incuiati, pentru a nu avea nimeni acces la alimente.

Dezavantaje:

– cele mai multe lazi frigorifice nu detin sisteme de racire No Frost. In majoritatea se vor forma depuneri de gheata pe peretii interiori.

– daca introduceti pachete umede, din cauza temperaturii foarte scazute, se pot lipi de alte pachete sau de pereti.

– daca nu le organizati pe anumite zone, veti avea supriza sa cautati mult si bine anumite pachete. Va recomand sa puneti etichete din carton (se umezesc mai greu), pe toate pachetele. N-ar fi rau sa le grupati pe zone.

– daca o lada frigorifica nu este prevazuta cu roti, va fi greu de mutat cand e incarcata. De obicei nu e nevoie sa fie mutata, dupa ce a fost incarcata.

– in majoritatea cazurilor, pentru a decongela si curata o lada frigorifica, trebuie sa o faceti manual. Scoateti aparatul din priza si va miscati repede, sa-l spalati, sa-l stergeti bine si apoi sa-l reporniti. Pachetele cu alimente nu ar trebui sa astepte prea mult timp in caldura.

 

Pe site-ul nostru descriem toate modelele de lazi frigorifice, iar parerile se gasesc aici.

Daca aveti vreo opinie, va rugam sa o exprimati in sectiunea de comentarii.

Electrok.ro
Logo