Cum alegem o lada frigorifica?

Ce trebuie sa urmarim atunci cand cumparam o lada frigorifica?

sistemul de racire (preferabil sa fie No Frost, dar cazurile sunt rare). Daca racirea nu este asigurata de un sistem tip No Frost, garantat vor aparea depuneri de gheata pe peretii interiori si pe alimente.

capacitatea interioara sa fie generoasa, sau nu neaparat… depinde ce va trebuie in casa. Parerea mea este ca mai bine sa fie incapatoare, decat sa va treziti ca aveti nevoie de spatiu suplimentar pentru congelare si nu-l gasiti. Luati in calcul si perioada sarbatorilor. Cantitatile de alimente mai cresc in acele vremuri.

consumul de curent este un alt aspect la care trebuie sa ne uitam. Daca descoperiti o lada frigorifica, iar la specificatii este mentionat un consum mai mic de 300 kWh/an, aceea se poate numi economica.

– consider ca lazile frigorifice ar trebui sa aiba roti pentru a putea fi mutate usor. Rotile ajuta si la protejarea lazii frigorifice in caz de inundatie.

accesoriile sunt un alt aspect care trebuie luat in calcul. Daca o lada frigorifica nu detine acele cosuri metalice in partea superioara, nu mi-as pierde timpul sa o analizez. Fara acele cosuri, sunteti nevoiti sa apelati la cutii improvizate in care sa asezati alimente de mici dimensiuni sau recipiente cu dimensiuni foarte reduse. Fara aceste cosuri de suprafata, exista riscul sa pierdeti alimentele mici, printre pachetele voluminoase si inghetate.

pretul este, poate, cel mai important aspect. Un pret echitabil pentru o lada frigorifica de aproximativ 350 litri, mi s-ar parea 1100 – 1300 lei. Am observat diferente de pret intre produse, dar in unele cazuri, platiti brand-ul. Decizia va apartine.

siguranta, iar aici ma refer la posibilitatea de a incuia lada frigorifica. Unele modele sunt prevazute cu yala. Tinand cont ca diferenta de pret nu este mare intre o lada frigorifica cu yala si alta fara yala, este evident pe care o preferam.

dimensiunile sunt foarte importante. Va recomand sa comparati volumul net si dimensiunile exterioare. Unele lazi frigorifice, sunt mai eficiente din acest punct de vedere. De ce? Pentru ca au peretii mai subtiri, dar in acelasi timp, izoleaza foarte bine. Este vorba despre materiale mai bune si tehnologie mai avansata. In acest caz se afla Electrolux EC2640AOW.

Cam acestea ar fi aspectele pe care eu le-am urmarit cand am cumparat o lada frigorifica. Aveti vreo alta idee sau curiozitate?

Electrok.ro
Logo