Site de review pentru aparatura electrocasnica

 

Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW, Frigider, 472 l, Clasa A+, Full No Frost, H 190 cm, Inox

0
Scris martie 15, 2016 de in Hotpoint
Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW

Rating

Raport Calitate/Pret
 
 
 
 
 


Usurinta in folosire
 
 
 
 
 


Accesorii
 
 
 
 
 


Functii
 
 
 
 
 


Total Score
 
 
 
 
 

5/ 5

Vezi pret:
 
Brand:
 
Pret:
 
Culoare:
 
Capacitate:
 

Pozitive:

Compartimentare si volum generos, racire eficienta de tip Full No Frost, accesorii ergonomice
 

Negative:

Consum de curent putin mai mare decat la alte frigidere
 
Mai mult

Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW este un frigider complex, care se poate compara cu cele mai moderne aparate frigorifice. Este foarte incapator, detine un sistem de racire performant, iar accesoriile disponibile va ajuta sa gestionati foarte bine alimentele intr-un interior atat de generos. Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW este un frigider cu doua usi. Este foarte spatios si detine un congelator pe […]

Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW este un frigider complex, care se poate compara cu cele mai moderne aparate frigorifice. Este foarte incapator, detine un sistem de racire performant, iar accesoriile disponibile va ajuta sa gestionati foarte bine alimentele intr-un interior atat de generos.

Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW este un frigider cu doua usi. Este foarte spatios si detine un congelator pe masura. Impreuna, asigura un volum utilizabil de 472 litri. Facand o comparatie sumara, acest frigider este mai incapator cu 150-200 litri, fata de multe alte combine frigorifice. Pentru o asemenea “bijuterie” trebuie sa aveti destul spatiu in bucatarie, deoarece dimensiunile exterioare sunt 190.5 x 70 x 70 (IxLxA cm).

Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW este unul dintre aparatele frigorifice dotate cu cel mai performant sistem de racire. Acesta este de tip Full No Frost si prezinta un real avantaj din mai multe puncte de vedere. Datorita aerului rece emis prin mai multe orificii, temperatura si umiditatea se regleaza la un nivel optim, astfel incat alimentele sa nu fie afectate in nicio zona. Un avantaj mai important este stoparea eficienta a depunerilor de gheata pe peretii interiori, atat in frigider, cat si in congelator. Nu apare mucegai, nu se umezesc peretii si nici nu ingheata, aspecte care definesc un confort sporit.

Hygiene Advance este un alt avantaj intalnit la nu foarte multe aparate frigorifice. Brand-ul Hotpoint-Ariston a ales acest detaliu, care se refera la un tratament special cu ioni de argint aplicat peretilor. Rolul acestui tratament este de a impiedica aparitia bacteriilor si a mucegaiului, oferind siguranta maxima pentru alimente.

La capitolul structura si compartimentare, ar fi mai multe de spus, dar le luam pe rand.

Frigiderul propriu-zis este amplasat in partea de jos si detine un volum net remarcabil, de 355 litri. Detine multe accesorii si compartimente cu rolul de a spori confortul.

In partea de jos a frigiderului, se afla doua compartimente pentru vegetale. Fiind separate, puteti face unul pentru fructe si celalalt pentru legume. Deasupra, sunt 4 rafturi din sticla securizata, cu margine metalica de protectie. Printre acestea mai poate fi amplasat si un suport special pentru sticle. Le va mentine fixe, in pozitie orizontala si nu exista varianta sa se rostogoleasca.

In partea de sus a frigiderului, exista un compartiment inchis, in care temperatura se pastreaza in jurul valorii de 0 ºC. Este o zona perfecta pentru lactate, carne cruda, care urmeaza a fi preparata, sau alte alimente perisabile. Aici nici nu vor ingheta, dar nici nu se vor degrada. Este o zona mai rar intalnita in cazul aparatelor frigorifice!

Usa frigiderului este structurata din 4 suporturi din plastic. Cel de jos are margine mai inalta, dar cel de sus nu prezinta o forma speciala pentru depozitarea oualelor.

Congelatorul este foarte incapator, avand un volum utilizabil de 101 litri. Odata ce ati deschis usa, veti vedea o structura usor atipica, dar eficienta. Spatiul interior este impartit cu ajutorul a doua rafturi, unul pe toata latimea, iar celalalt pe jumatate. Coltul din stanga-sus este ocupat de un aparat care formeaza cuburi de gheata, dupa care le poate rasturna foarte usor intr-un recipient. Scapati de problema cu saritul cuburilor pe jos. Si pe usa congelatorului exista un raft pe care puteti aseza anumite alimente, sau recipiente.

Tin sa reamintesc faptul ca si in congelator, sistemul de racire este no frost, ceea ce va impiedica depunerile de gheata pe peretii interiori.

Singurul dezavantaj pe care l-am gasit (asta pentru ca am tinut neaparat sa ii gasesc si dezavantaje), ar fi incadrarea intr-o clasa energetica nu foarte economica. Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW este inclus in clasa A+, pe cand alte aparate frigorifice fac parte din clasele A++ si A+++. Dar fiind un frigider ultra dotat, nu poate oferi si performante superioare si consum redus de energie.

Designul frigiderului Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW, este remarcabil. Exteriorul este din inox complet. Manerele sunt incorporate in usi si nu exista riscul sa se rupa. Temperatura din frigider si congelator, poate fi modificata cu ajutorul panoului LED, amplasat in exterior, pe usa frigiderului.

Concluzia este ca Hotpoint-Ariston ENXTY19222XFW reprezinta un frigider care sta foarte bine la capitolele eficienta, compartimentare si volum, accesorii, dar mai putin bine la capitolul consum de curent. Diferenta nu este foarte mare. Consuma cam cu 100 kWh/an mai mult decat alte aparate mai economice, ceea ce inseamna maxim 50 lei in plus pe un an. Pretul cu care se vinde, depaseste 2000 lei, dar nu se poate pune problema ca ar fi un aparat scump, din moment ce cunoastem nivelul performantelor.

 

electrok pret bun


0 ComentariiFii primul care comenteaza


Lasa un raspuns

(necesar)