Site de review pentru aparatura electrocasnica

 

Electrolux EAL6142BOX – Pret, Review si Pareri side by side performant

0
Scris ianuarie 28, 2019 de in Electrolux
Electrolux EAL6142BOX pret review pareri side by side

Rating

Raport Calitate/Pret
 
 
 
 
 


Usurinta in folosire
 
 
 
 
 


Accesorii
 
 
 
 
 


Functii
 
 
 
 
 


Total Score
 
 
 
 
 

5/ 5

Vezi pret:
 
Brand:
 
Pret:
 
Culoare:
 
Capacitate:
 

Pozitive:

Sistem eficient de racire/congelare, compartimentare eficienta, volum generos, tehnologii performante.
 

Negative:

-
 
Mai mult

Side by side Electrolux EAL6142BOX, 527 l, H 178 cm, Clasa A+, No frost, Iluminare LED, Inox antiamprenta Electrolux EAL6142BOX este un side by side de capacitate medie, dotat cu tehnologii si accesorii performante. Este diferit de majoritatea side by side-urilor printr-un anumit detaliu. Toate informatiile vor fi oferite in acest review, pentru a va putea […]

Side by side Electrolux EAL6142BOX, 527 l, H 178 cm, Clasa A+, No frost, Iluminare LED, Inox antiamprenta

Electrolux EAL6142BOX este un side by side de capacitate medie, dotat cu tehnologii si accesorii performante. Este diferit de majoritatea side by side-urilor printr-un anumit detaliu. Toate informatiile vor fi oferite in acest review, pentru a va putea face o parere de ansamblu despre aparat.

 

Caracteristici, functii si tehnologii

Ca orice aparat frigorific performant, sistemul de racire prezent la Electrolux EAL6142BOX este de tip Intelligent No Frost. Pe scurt, asta inseamna ca racirea/congelarea se realizeaza pe baza curentilor de aer rece. Acestia intra prin niste orificii si circula peste tot.

Scopul sistemului este sa stabilizeze temperatura si umiditatea la un nivel optim, astfel incat sa nu mai apara depuneri de gheata pe peretii interiori.

Diferenta dintre Intelligent No Frost si Full No Frost este ca primul sistem foloseste o doza de aer umed, care ajuta sa nu usuce/deshidrateze alimentele. Totul este controlat pentru a nu forma depuneri de gheata.

intelligent no frost vs full no frost

Setarea temperautrilor si activarea unor functii, se realizeaza prin intermediul panoului de comenzi, prezent la exteriorul usii congelatorului. Prin apasarea unui buton, se poate bloca accesul la interior. Usile nu se vor deschide. E o metoda utila in caz ca nu vreti sa intre cei mici si sa se joace cu cremele prajiturilor.

Electrolux EAL6142BOX panou comenzi si dozator gheata

Sub panoul de comenzi se afla dozatorul de apa si gheata. Acesta va permite ca prin apasarea clapetei, sa umpleti un pahar cu apa rece, sau gheata sub forma de cuburi ori macinata. Ceea ce am spus va fi posibil daca aparatul va fi conectat la reteaua de apa, lucru deloc complicat. Asa cum conectati masina de spalat la reteaua de apa, asa se conecteaza si frigiderul, pentru a fi alimentat automat.

Tot aici as vrea sa mentionez minibarul, o inventie pe care am vazut-o si la alte brand-uri, dar este un lucru util.

Daca vreti doar sa luati o sticla din frigider, care stiti ca se afla pe usa, nu este nevoie sa deschideti intreaga usa ci doar pe cea a minibarului. Imaginea de mai jos este explicita.

Electrolux EAL6142BOX minibar

 

 

Opinii despre compartimentare si accesorii

Electrolux EAL6142BOX este un side by side de capacitate medie. Spun asta pentru ca cel mai mic side by side este de aproximativ 400 litri, iar cel mai mare depaseste 600 litri.

Modelul pe care il descriem detine o capacitate totala utila de 527 litri, impartit astfel: frigider – 348 litri, congelator – 179 litri.

Side by side-urile sunt aparate compuse dintr-o zona de racire si o zona de congelare, alaturate, despartite printr-un perete comun. E ca si cum ati avea un frigider langa un congelator, dar prin side by side mai castigati spatiu.

Electrolux EAL6142BOX side by side

 

Frigiderul se afla in partea dreapta. Este incapator si foarte bine structurat. Detine 3 compartimente inchise, in partea de jos, ceea ce mi se pare excelent. Astfel, puteti depozita alimente cu mirosuri puternice, separat, fara a afecta alte produse.

Deasupra, spatiul disponibil se gestioneaza prin 3 rafturi din sticla securizata, prevazute cu margine de protectie in zona frontala. Si sus mai este un raft mai mic.

Pe usa se afla 3 suporturi mai mici, unul mai mare inchis si altul, tot inchis, care face legatura cu minibarul.

 

Congelatorul este dublu fata de congelatoarele prezente la combinele frigorifice. Detine la baza doua compartimente inchise, perfecte pentru carnea afumata, peste, sau alte alimente cu mirosuri ce ar putea influenta produsele din jur.

Deasupra sunt 3 rafturi din sticla securizata, dotate cu margine de protectie la zona de contact. In partea de sus este aparatul in care ajunge apa de la retea. Intr-o partea raceste apa, iar in alta parte formeaza gheata.

Si pe usa congelatorului au incaput 4 suporturi, ceea ce este imbucurator.

 

Designul side by side-ului este modern, minimalist, potrivit foarte bine in casele pe stil industrial. Exteriorul este din inox antiamprenta, prezinta linii robuste, cu manere lungi ce ies in relief.

Electrolux EAL6142BOX design side by side

 

Concluzie

In finalul acestui review, este important sa ramaneti cu cateva idei. Electrolux EAL6142BOX este un side by side de capacitate medie. Exista si modele mai mari, dar si mai mici. Detine un sistem de racire excelent si toate dotarile pe care vi le puteti dori la un aparat frigorific. Pun accentul aici pe dozatorul de apa/gheata (cuburi sau macinata) si acel minibar pe care nu il au multe aparate.

Oferind performante ridicate, nu este unul dintre cele mai ieftine side by side-uri.

Facand click pe imaginea de mai jos, puteti afla care sunt conditiile de prelungire a garantiei.

electrok pret bun

 

 

Daca vrei un side by side mult mai ieftin, de volum asemanator, dar cu performante reduse, Heinner HSBS-H430NFX+ e o solutie buna.

 


0 ComentariiFii primul care comenteaza


Lasa un raspuns

(necesar)